Simona Bodláková – konzultantka a koučka, se věnuje tématu rodinných firem již velice dlouho. Působí mimo jiné v Asociaci rodinných firem, kde radí, jak udržet rodinné podnikání v rodině. Samozřejmě jsou i takové firmy, které nemají vlastního nástupce v rodině, a tak je třeba přistoupit k jinému řešení. I s tím je Vám zmíněná mentorka schopna pomoci.

Jaké jsou možnosti předání firmy svým dětem, nástupcům nebo i profesionálním manažerům zabývajícím se tímto typem podnikání, se dozvíte v následujícím článku uveřejněném v magazínu Komora Plus 12.8.2021 https://komoraplus.cz/2021/08/12/udrzet-rodinne-podnikani-po-odchodu-zakladatele-vyzaduje-pripravu/.

V článku je i zmínka o možnosti založení Svěřenského fondu jakožto instituce, která pomáhá udržet podnikání v rodinném kruhu a nastavit pro všechny potomky stejné podmínky. V našem blogu jsme o tomto tématu psali již v červnu zde a chystáme se toto téma z hlediska účetního ještě v některém z následujících článků rozvést více.

Kolegové z Advokátní kanceláře Pavelka Partners mají s tématem Svěřenských fondů také bohaté zkušenosti a dokáží svým (potenciálním) klientům uvést důvody proč ano a proč ne si takovou instituci založit. V listopadu je navíc k tématu pořádán workshop Karla Rady, na který se můžete přihlásit v rámci webových stránek Asociace rodinných firem. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a odpovědi na spoustu otázek.

Hana Kafková

Projektová manažerka