Ve světě nábytkářské výroby existovala firma Židle & stůl. Jejich nábytkové kousky navrhovala manželka (stejně jako později propagační letáky, logo a grafiku), zatímco manžel, šikovný truhlář, je vyráběl. Postupně, s rostoucím zájmem a počtem objednávek, rozšířili podnikání, zvětšili dílnu, pronajali si sklad, nabrali další lidi, zejména truhláře, ale také skladníka a závozníka. Firma úspěšně rostla, vyhráli cenu za design roku, rozšířili obchodní síť, a dokonce otevřeli showroom. Úspěch firmy ovšem nestál jen na originálním designu a kvalitním řemeslném provedení jejich výrobků. Jádrem firmy byla osoba, která zvenku nebyla tolik vidět, ale uvnitř by si nikdo neuměl firmu bez ní představit. Byla to paní účetní Maruška.

Její precizní práce, spolehlivost, přehled o všem a všech udržovaly firmu na správné finanční cestě. Postupně zvládala další a další práci, od platebního styku přes vystavování faktur, vymáhání pohledávek až po administrativu, komunikaci s dodavateli a odběrateli a rozšiřovala se jí také agenda práce a mezd. Maruška zkrátka byla nezbytným pilířem, na němž firma stála.

Jednoho dne však paní Maruška nepřišla do práce, což bylo neobvyklé. Po pár hodinách hledání se dozvěděli, že leží v nemocnici s vážnou diagnózou. Nikdo to nečekal, najednou se vše téměř zastavilo, nastal chaos, nikdo nevěděl, kde co je, s kým se co má dojednat apod.

Nemoc byla dlouhodobá, všichni drželi Marušce palce, aby se uzdravila a mohla se brzy vrátit do práce. Firma se rychle ocitla v krizi a propadu cash flow a tak musela rychle najít náhradu a obecně snížit Maruščinu zátěž až se vrátí do práce. V této situaci se obrátili na nás, na účetní a poradenskou firmu, která jim poskytla nezbytnou podporu a rychle jim pomohla s obnovením pořádku. Vše jsme zvládli díky našim bohatým zkušenostem z oblasti externího účetnictví, daňového poradenství, reportingu a kontrolingu… Naše služby pomohly firmě překonat krizové období a posílit ji. V nečekaných situacích je důležité mít spolehlivého partnera, který dokáže poskytnout potřebnou pomoc a odborné znalosti. Outsourcingová firma může být právě tím řešením, které vaší firmě zajistí stabilitu i při náhlém výpadku kapacit nebo potřebě odlehčit agendu vašim přetíženým zaměstnancům.

PP Business Services

Poradenská společnost